Как да измерим правилно мерките си.

Вземете сантиметър. Мерете както е показано на снимката и записвайте на лист.

Как да измерим правилно мерките си.

1. Ръст за определяне на размера на дрехите се измерва както следва: без обувки. Необходимо е да се облегнете на вертикална повърхност. Ръстът се измерва от глава до пети.

Мери се сутрин след ставане (обикновено ръстът, измерен сутрин, е по-голям от този измерен следобяд или вечер).

Мери се както с ръстомер, така и с предварително разграфена стена. Нормално е да има разлика около сантиметър при измерване сутрин или вечер.

2. Бюст: сантиметъра трябва да мине хоризонтално около тялото, през средата на гърдите ( без да стягате )  и да свърши от дясната страна на гръдния кош.

Мери се от стоеж, ръцете са леко отворени встрани. Сантиметърът минава през зърната.

3. Талия: сантиметъра трябва да мине хоризонтално около тялото (най-тясната точка).

От стоеж, ръцете са отведени встрани. Мускулите са в покой. Мери се на най-тясното място. Мери се при дихателна пауза (без вдишване или издишване).

4. Обиколка на ханша: измерва се най-издадените части на бедрата и задните части, като краката са затворени. Ханшът се намира на около 15-20 см под талията.

Мери се от стоеж, ръцете са леко отведени встрани. Мери се на най-голямото място. Метърът е хоризонтално разположен спрямо пода. Мери се в спокойно и стегнато положение.

5. Дължината на панталона: най-добрият начин да вземете правилно мерка е, като вземете панталон, който ви е много удобен и измерите дължината на страничния шев на панталона ( без колана ). Може да го премерите и със сантиметър: от талията до земята.

6. Дължина на панталона от вътрешната страна: мери се от четала до земята. Тук също може да премерите по шева на удобен за вас панталон.

7. Обиколката на врата е по-добре да се измери, където шията свършва и започват гърдите. Ако обаче мерите врата в средата ( при адамовата ябълка ) трябва да добавите няколко см.

8. Дължина на ръкав: ръкав дължина се измерва с леко свит лакът до китката.

9. Размер за ръкавиците: Размерът на обиколката на най-голяма част от ръцете си, точно преди кокалчетата, с изключение на палеца.

Ако имате някакви въпроси или нужда от помощ с използването или превод на китайски уеб сайтове, ние сме на разположение на телефон 0889-518191, а също и винаги можете да ни изпратите email с вашите въпроси на order@taobao.bg.

Вашият коментар