Ръководство за пазаруване в Таобао

Ако искате да пазарувате от таобао, но не знаете английски и китайски езици:

  • регистрирайте се на сайта ни www.tao.bg. Сайтът ни е на български език. Цялата информация и стоки в сайта са от www.taobao.com, но преведени на български, английски и руски езици. Превода не е точен, защото се използва гугъл преводач. В сайта ни се предлагат над 800 милиона продукта и няма как да бъде преведен по друг начин.

или

  • влезте в www.taobao.com . Използвайте гугъл преводач. Ако търсите обяснение за това, как да  използвате Taobao, търсене и намиране на стоки в Taobao.com, тогава сте дошли на правилното място.

„Искам да знаете как да използвате Taobao!“

За да Ви стане ясно сме направили кратко Taobao Ръководство на български език.
Кликнете по-долу, за да започнете:

Стъпка 1 Как да използваме таобао : Начална страница – функции и навигация
Стъпка 2 Как да търсим в таобао : резултатите от търсенето
Стъпка 3 Подробности за продукта : описание на продукта – размер, цвят, друго

Taobao пазаруване
• Търсете само на китайски език. Търсенето на английски език ще ви даде по-малко резултати и по-високи цени.

• Отделете малко време, за да откриете и да сравните продуктите, не купувайте първото нещо, което виждате. Много често в таобао ще намерите един и същи продукт на различна цена.

• Важно е да се провери продавача и неговата  история за продавани продукти. Продавачът може да има добра репутация и много продажби, но вероятността в магазина да се продават много евтини продукти от един и същ вид е голяма и различно от това, което искате да купите. Например, търся да си купя обувки от магазин в Taobao, Виждаме, че продавачът има положителна репутацията малко над 99% и повече от 10 000 сделки. След това трябва да се провери какви са продукти, продавани най-често от него. Ако няма голям избор на модели обувки, а предлага предимно евтини стоки на ниски цени – ние не бихме Ви препоръчали да пазарувате от такъв продавач .

• По-добре е да изберете стоки, с подробно и ясно описание. Ако имате някакви съмнения, се обърнете към нас за помощ с превод на български език.

• Опитайте се да търсите продукта в няколко категории. Taobao има много различни категории и много стоки, които не са били сложени в правилната категория. Така че, ако не можете да намерите това, което търсите, опитайте да видите в други подобни категории или се свържете с нас.

Бъдете наясно че стоки с цена от 1 до 10 юана са поставени с цел реклама, за да привлекат купувачи, но обикновено това не е реалната цена. Често казват, че стоката не е налице и продавачът предлага друг продукт на по-висока цена. Не си правете илюзии за ниски цени.

• Много магазини в Taobao предлагат копия на оригинални стоки ( реплики ), в повечето случай единствената разлика в продуктите е в цената.

• Ако купувате дрехи от Taobao, трябва да се проверите внимателно описанието на продукта: ако дрехите не са стандартен размер продавачите ще отбележат, че са по-големи или по-малки от обичайния международен размер. Трябва да знаете, че дрехите, продавани в Taobao Китай, могат да се различават от стандартните размери. Напомняме Ви отново: ако превода в Taobao не е достатъчно ясен, обърнете се към нас за помощ да Ви обясним подробностите в офертата.

Ако имате някакви въпроси или нужда от помощ с използването или превод на китайски уеб сайтове, ние сме на разположение на телефон 0889-518191, а също и винаги можете да ни изпратите email с вашите въпроси на order@taobao.bg.

Приятно пазаруване!

Вашият коментар