Търсене на продукти

Никога не търсете в www.taobao.com на английски език. Прочетете ръководството за търсене в Taobao.com, за да се научите как да намерите стоката на най-ниска цена.

Като цяло, няма нищо трудно да се търси в www.taobao.com , но има няколко подробности, които бихме желали да посочим: ако търсите продукти на английски език резултатите ще бъдат много ограничени и Вероятно на много висока цена.

Препоръчваме Ви да ползвате гугъл преводач. Напишете думата на български език и изберете превод на китайски опростен. Копирайте йероглифа и го поставете в лентата за търсене в www.taobao.com

Важно: За да направите Вашето търсене по-ефективно, по-добре при превода да дадете възможно най – точно описание в множествено число. Китайският език съдържа много специфични изрази за различни продукти, така че ако използвате една обща дума за група от продукти, може да откриете нещо по-различно от това, което търсите. Например, ако преведете думата „компютър“, то ще ви излезнат резултаи за  калкулатор и др.подобни стоки. Но ако преведете „персонални компютри“, „PC“ или „лаптопи“, то Вие ще намерите това, което търсите.

Сега нека да се опитаме да намерим легла в Taobao:

Напищете думата легла в гугъл преводача и кликнете върху“ Превод „. Копирайте йероглифа床.Отворете сайта на таобао и в лентата за търсене поставете床 кликнете върху “ Taobao Търсене бутон. Ще се отвори нов прозорец с резултатите от търсенето. Цифрата в оранжево точно под полето за търсене, показва броя на намерените продукти, ако броят е повече от 1000 сте избрали правилния йероглиф, но ако е по-малко от 1000, ние Ви предлагаме да опитате с друга дума, за да получите точно това, което ви трябва.

Сега превъртете страницата надолу, докато видите продуктите. Ето още няколко обяснения:

Има филтър инструмент, който може да бъде полезен. В разделите можете да изберете дали искате да видите “ всички продукти „,“ популярни продукти „,“ продукти в търговски център „,“втора ръка „или“ продукти на търг . Най добре е да търсите в  “ добри продукти в този раздел„.

Имаме възможност да изберем режим на дисплея – като списък или като голяма картинка. Можете също така да поискате  продуктите да бъдат подредени по цена (от ниска към висока) или по репутацията (първо най-висока).

За да потвърдите избора си, не забравяйте да кликнете върху „бутона Filter „, който е от дясната страна на кутията с инструменти.

На първият ред обикновенно се показват продукти от търговски център, но можете да видите до рамката и малък етикет “ Mall „в горния десен ъгъл. След това, има всички смесени продукти.

Моля, вижте снимки, за да проверите дефиницията етикети. Най-полезни са: „мол“, „автентични елементи“, „приемам връщане в 7-дневен“, „позиции, както е описано“.

След като сте намерили желаната позиция, кликнете върху снимката или линка за да стигнете до страницата на продукта, където ще намерите пълното му описание.

Ако имате някакви въпроси или нужда от помощ с използването или превод на китайски уебсайтове, ние сме на разположение на скайп: taobao.bg , на телефон 02/491-7226, а също и винаги можете да ни изпратите email с вашите въпроси на order@taobao.bg.

Приятно пазаруване!

Вашият коментар